Column

Lichtelijk beroerd

Langzaam wordt het donker. Het begint heel licht te regenen en de op weg voor mij lichten rode lampen op ten teken dat er geremt moet worden. Uiteraard doe ik dat want anders kussen twee auto´s elkaar en komt er veel rommel van.

Ik rij onder de nieuwe spoorbaan door die binnenkort Zwolle met Lelystad verbindt. De grote statige brug na Kampen komt in beeld en even later hobbel ik over de Ramspolbrug de polder in. Voor mij ontvouwt zich de slaapweg van de NoordOostpolder. Aan het eind wordt je lichtelijk beroerd maar dan doemt toch Emmeloord op en ben…

Sunday 21 March 2010 om 12:42

Een keer op stap met zijn tweeën.

Wanneer er in de lage landen een rally plaatsvindt, rij ik er altijd alleen naar toe. Lekker gemakkelijk, je hoeft met niemand rekening te houden, geen gezeur van dat het niet leuk is en je hoeft op niemand te letten.
Maar tijdens deze aflevering van de Hellendoornrally was dat anders.
Begin van de week werd ik gebeld door Michiel poel. Of hij met mij meemocht. Geen probleem want als iemand het spel kent is het Michiel wel.

Ophaalplek was de Tolplas net buiten Daarle. Ik bij hem in de auto en dan moet je een navigator de weg gaan…

Monday 21 September 2009 om 06:21

Zijn wij verwend met onze Rallyradio?

Begin juni ben ik weer op pad geweest om de oudste Rally van ons land te verslaan. Maar liefst 45 edities zijn er al geweest van dit spektakel.
Door de perschef van de ELE, Dre Galliart ben ik wederom gevraagd om verslag te doen van de rally, ditmaal voor Radio Decibel. Dit redelijk landelijke station (potentieel 7 miljoen luisteraars) is te ontvangen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Vooraf hadden ze een "meeting" en daar kwamen ze met bepaalde eisen aan. Maar twee minuten verslag doen, veel spektakel brengen en je wordt 5 keer gebeld.

Wat moet je er nu…

Friday 19 June 2009 om 15:10

Wedstrijd beslist door de stof (Bocholt)

Het had nogal wat voeten in de aarde, de enige wedstrijd in België bezoeken. Door drukte op het werk waren we verplicht om op zaterdag 23 mei te werken. Een beetje veel woede maakte mij meester. Net op de dag dat de waarschijnlijk de mooiste rally verreden werd, moest ondergetekende weer aan de bak.
Maar doordat er op Hemelvaartsdag gedauwwerkt werd, kon de reis naar het Belgische Bocholt toch plaatsvinden.


Al vroeg uit mijn nest om de reis naar het land van de lokale biertjes te volbrengen. Ik was er nog nooit geweest, dus dat maakte het nog…

Saturday 6 June 2009 om 12:26

Verslag Tank S rally

Terwijl vrouwlief druk bezig was om de laatste paaseitjes te verkopen, pakte ik mijn auto weer in om richting de Noordoostpolder te gaan. De Tank S-rally opende het seizoen 2009 en gezien het mooie weer voor de komende avond en de volgende dag, was ik goed geluimd.


Elke keer als ik richting Emmeloord rij, zijn er diverse ijkpunten onderweg. De eerste oude IJsselbrug met zijn twee grote pilaren, De IJsselbrug midden in de stad en De IJsselbrug met zijn enorme statige pilaar als laatste op de route, vlak voor het binnenrijden van de polder. Je moet dan eerst nog…

Monday 23 March 2009 om 07:04

Hellendoorn 2008: Top of flop voor verslaggevers

Laten we wel even stellen dat de Hellendoornrally 1 van de best georganiseerde en strakste rally is van Nederland en misschien ook wel van andere landen.
Zoals de organisatie hun tijdschema neerlegt en ook hanteert, is nergens anders te zien. Tijdens veel rally's zitten tijdschema's te ruim of te strak in elkaar, reageert een organisatie te laat om proeven te annuleren en is men soms wel een uur te laat klaar met de huldiging.

Het is nu al vele malen voorgekomen dat men op het tijdstip dat gepland stond voor een huldiging, dit ook daadwerkelijk liet gebeuren. Kortom: geen…

Sunday 21 September 2008 om 22:02

Moet je een WRC hebben om de Nederlandse titel te winnen?

Vanuit het buitenland wordt met argusogen naar het kleine kikkerlandje Nederland gekeken. En met name vanuit de auto-oogpunt. Wat zich op dit moment afspeelt in Rallyland in Nederland is met geen pen te beschrijven. Er doen soms nog meer WRC's mee aan Nederlandse wedstrijden dan in de F-1 van de rallysport: Het WRC. Hele recente auto's, die vorig jaar of zelfs dit jaar nog reden in het WK, staan doodleuk aan de start van de komende Hellendoornrally.

Tuesday 9 September 2008 om 11:03