Column

Moet je een WRC hebben om de Nederlandse titel te winnen?

Vanuit het buitenland wordt met argusogen naar het kleine kikkerlandje Nederland gekeken. En met name vanuit de auto-oogpunt. Wat zich op dit moment afspeelt in Rallyland in Nederland is met geen pen te beschrijven. Er doen soms nog meer WRC's mee aan Nederlandse wedstrijden dan in de F-1 van de rallysport: Het WRC. Hele recente auto's, die vorig jaar of zelfs dit jaar nog reden in het WK, staan doodleuk aan de start van de komende Hellendoornrally.Mensen uit Duitsland, geen klein land, snappen er niets van. De Belgen, fameus om hun parcours, staan te knipperen met de ogen. Mensen uit Frankrijk, ook niet een echt zielig landje, laten hier hun Cliootje testen. De Denen, onverstaanbaar in hun taal, komen maar graag naar Nederland om zich te meten. Alleen de Engelsen gaan onverstoorbaar verder, maar dat is ook bijna de bakermat van de rallysport. Het hele jaar broeit het, wedstrijden staan stijf van de geruchten en alles komt binnenkort tezamen in Neerlands grootste rally. Voortbordurend op de feiten kom ik al wel aan 15 tot 20 WRC's, die waarschijnlijk over het startpodium in de Manege 't Ole Spoor zullen gaan. Niet dat ik het erg vind, ik vind het zelfs buitengewoon interresant.

Er zijn gelukkig rijders die, natuurlijk voor hun eigen hobby en sport, deze dingen kunnen doen. En het maakt de wedstrijden zo ongelofelijk leuk en spannend. We hebben straks geen 1 of 2 favorieten, maar we moeten rekenen op wel 7 of 8, misschien wel 10 kanshebbers op de overwinning in Hellendoorn. En dat is in al die jaren rallysport nog niet of niet vaak voorgekomen. Maar of er de Nederlands Kampioen 2008 zich in de WRC bevindt, waag ik te betwijfelen. Een equipe, een man en een vrouw, in dit geval ook nog eens vriend en vriendin, rijden tot op heden heel WRC-rijdend Nederland naar huis toe in een Groep N Mitshubishi. En hoe ze dat doen: door constant te rijden, hun zaakjes zeer goed voor te bereiden, zichzelf in uitstekende conditie te brengen en door iedere keer de auto aan de finish te brengen, daar waar anderen steken laten vallen.

Het kan uiteraard nog alle kanten op, maar kijk niet vreemd als straks in Hellendoorn 1 van de top 3 een Standaardauto is met team van den Heuvel/Kolman daarin. Als dat lukt, gaat de titel niet naar Twente maar naar Kippenland.

Tonny

afbeelding 1
Tuesday 9 September 2008 om 11:03
8 reacties op "Moet je een WRC hebben om de Nederlandse titel te winnen?"

So excited I found this article as it made things much quikecr!

schreef op Tuesday 30 June 2015 om 07:23

Please keep thnirowg these posts up they help tons.

schreef op Tuesday 30 June 2015 om 11:18

Furrealz? That's maoluvresly good to know. http://jotfnrjaub.com [url=http://jynwoomooc.com]jynwoomooc[/url] [link=http://ccidyr.com]ccidyr[/link]

schreef op Thursday 2 July 2015 om 09:04

If you want to get read, this is how you shulod write.

schreef op Saturday 4 July 2015 om 07:28

At last! Someone with the insight to solve the prelmob!

schreef op Saturday 21 May 2016 om 07:42

Way to go on this esyas, helped a ton.

schreef op Saturday 21 May 2016 om 13:25

Sugilispnrry well-written and informative for a free online article.

schreef op Tuesday 24 May 2016 om 00:17

That's a smart way of lokoing at the world. http://hescglcprr.com [url=http://jbocubzz.com]jbocubzz[/url] [link=http://lxmgii.com]lxmgii[/link]

schreef op Wednesday 25 May 2016 om 20:13

Plaats reactie