Column

Zijn wij verwend met onze Rallyradio?

Begin juni ben ik weer op pad geweest om de oudste Rally van ons land te verslaan. Maar liefst 45 edities zijn er al geweest van dit spektakel.
Door de perschef van de ELE, Dre Galliart ben ik wederom gevraagd om verslag te doen van de rally, ditmaal voor Radio Decibel. Dit redelijk landelijke station (potentieel 7 miljoen luisteraars) is te ontvangen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Vooraf hadden ze een "meeting" en daar kwamen ze met bepaalde eisen aan. Maar twee minuten verslag doen, veel spektakel brengen en je wordt 5 keer gebeld.

Wat moet je er nu mee. Zeker als je gewend bent om, wanneer er in Hellendoorn gereden wordt, voor elk wissewasje te bellen.
Klassementsproef 1: van Merksteijn een lekke band. Niet kunnen brengen.
KP 2: Huzink tegen een boompje, uit de wedstrijd. Niets mee kunnen doen.
KP 3: Heuvel jr. een lekke band. Niet kunnen brengen.

Ja later, in een totaal verslag maar iedereen wist het toen al.

Op zaterdagmorgen van Merksteijn op KP 5 uit de wedstrijd. Niet kunnen brengen. En zo gaat het nog even door.
Het is ook lastig voor zo'n station, niet iedereen houdt van de rallysport. Maar als je dan groot adverteert op de voorrij-auto's, leuke spotjes hebt en toch ieder uur promo's laat horen dan valt het toch allemaal wel tegen.

Neem dan de Tank S rally, de Exotic Green rally, onze Hellendoorn rally en de rally van Barneveld. Het zijn lokale stations maar geven 100 procent aandacht aan een zeer groot evenement met veel luisteraars. Zelfs reguliere uitzendingen worden overhoop gegooid.

Maar het was een leuk evenement met een strak tijdschema. Mooi op tijd klaar en rap weer thuis.
Zaterdag 20 juni de Rally van Hardenberg. Altijd leuk zo vlak bij.

Tonny Schuurman

Friday 19 June 2009 om 15:10

Geen reacties geplaatst.

Plaats reactie