Column

Lichtelijk beroerd

Langzaam wordt het donker. Het begint heel licht te regenen en de op weg voor mij lichten rode lampen op ten teken dat er geremt moet worden. Uiteraard doe ik dat want anders kussen twee auto´s elkaar en komt er veel rommel van.

Ik rij onder de nieuwe spoorbaan door die binnenkort Zwolle met Lelystad verbindt. De grote statige brug na Kampen komt in beeld en even later hobbel ik over de Ramspolbrug de polder in. Voor mij ontvouwt zich de slaapweg van de NoordOostpolder. Aan het eind wordt je lichtelijk beroerd maar dan doemt toch Emmeloord op en ben ik blij dat ik weer bijna op de Deel in het centrum van deze polderstad ben. Waarom ik daar ben, het rallyseizoen trapt nu echt af met de Tank-S rally

Na een rondje over het servicepark kom je altijd weer de friteskotten tegen. En altijd hangt er een lucht waar je lichtelijk beroerd van wordt. Met de juiste papieren voor Pers rij ik rustig naar het industrieterrein de Munt alwaar de tweede en vierde KP voor deze avond ligt. Eerder knalde ik van KP naar KP maar het gekke is, sinds ik kinderen heb wordt dat toch minder. Waarschijnlijk speelt dan toch de verantwoordelijkheid mee.

Het voordeel van de Persbescheiden en Pershes is, dat je op bijna alle plekken mag komen en zo ben ik deze avond vooral te vinden bij de start en finish. Inderdaad, de start en finish lagen op nog geen twintig meter van elkaar.
Even voor negen uur; showtime. In de verte de eerste roffels van Subaru's en Fords WRC's. Het begint weer behoorlijk te kriebelen en de spanning neemt toe. Na de spectaculaire start blijven de dampen wat hangen en lichtelijk beroerd kijk ik naar de achtervolgingsrace en zie dat er rijders zijn die hun collega's schaamteloos een rondje ophouden.

Bij de finish staan de grote snoeptrommels al klaar, daarmee bedoel ik niet de vrouwelijke Marshalls maar zuurtjes, drop, zoute drop, dubbel zoute drop en andere trekdrop. Deze officials weten hoe ze de avond door moeten komen. De barbeque staat klaar, de koffie dampt uit de thermosfles en een oude bakelieten telefoon met draaischijf doet dienst als back-up mocht de mobiele verbindingen uitvallen.
Na uiteraard weer veel te veel gesnoept te hebben verlaat ik lichtelijk beroerd de publieksproef maar heb wel lichtelijk pijn in de buik van het lachen

Na een korte heftige nachtrust wordt ik wakker gemaakt door het kroost die mij uit bed jengelt met de roep dat de luier weer stinkt. Inderdaad, lichtelijk beroerd verschoon ik de jongste en voorzie haar van een verse luier. Vlug eten en dan rap weer naar de polder. Onderweg gaat de miezerregen over in echte regen en het belooft niet veel goeds.

Na 6 proefjes rond Kuinre op de zaterdagmorgen rij ik doorweekt terug richting Kampen alwaar de volgende proeven uitgetekend zijn.
En of je het geloofd of niet, de snoeptrommel staat weer bij de stopfinish en we doen ons weer goed aan het zoete geweld.
Maar dit maal weet ik mate te houden en aankomend bij de laatste proef rond Kampen overvalt mij een lichtelijke beroerdheid. De batterij van de telefoon is bijna leeg, het giet dat het watert en ergens in mijn onderbewustzijn roepen de kids mij naar huis.
Toch eerder dan verwacht sta ik weer op de stoep in Olst en zie net hoe dochtertje lief haar tweede luier heeft volgekakt.

 

Sunday 21 March 2010 om 12:42
5 reacties op "Lichtelijk beroerd"

The honetsy of your posting is there for all to see

schreef op Saturday 21 May 2016 om 07:48

Well put, sir, well put. I'll cerintaly make note of that.

schreef op Saturday 21 May 2016 om 13:22

Shiver me timbers, them's some great inftrmaoion. http://fxwyezig.com [url=http://xmzcwdrugx.com]xmzcwdrugx[/url] [link=http://ynvmvtl.com]ynvmvtl[/link]

schreef op Saturday 21 May 2016 om 19:58

Your's is the intillegent approach to this issue.

schreef op Tuesday 24 May 2016 om 00:15

Thnkniig like that shows an expert at work http://tqqtexj.com [url=http://wqasecjl.com]wqasecjl[/url] [link=http://xddswnntbk.com]xddswnntbk[/link]

schreef op Wednesday 25 May 2016 om 20:11

Plaats reactie